De dirigent

Sebastiaan Hettema

Begin juni 2012 hebben de leden van de Maassluise Harmonie Sebastiaan Hettema als nieuwe dirigent van het A -orkest gekozen.

Sebastiaan Hettema werd geboren op 15 mei 1974 te Rotterdam. Op 8-jarige leeftijd begon hij met pianolessen, maar op 11-jarige leeftijd koos hij voor de hoorn, waarin hij in 1998 eindexamen deed aan het Rotterdams Conservatorium.

Hij studeerde bij Pieter Gouderjaan en later bij Martin van de Merwe en Bob Stoel.Tijdens zijn studie is Sebastiaan zich ook gaan oriƫnteren op het dirigeren.

Hij werkt freelance bij diverse professionele orkesten in binnen- en buitenland als hoornist. Zo heeft hij inmiddels al vele concertreizen gemaakt door Europa, Amerika en Rusland. Ook wordt hij regelmatig als solist gevraagd. In de zomer van 2003 maakte hij een tournee door Frankrijk met het eerste hoornconcert van Richard Strauss. Sinds mei 2002 heeft hij een vaste aanstelling als solohoornist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Bij amateur-orkesten wordt hij regelmatig gevraagd als gastdirigent. Sebastiaan is, behalve bij de Maassluise Harmonie ook dirigent bij de Koninklijke Harmonie van Herent.