Jeugd en opleiding

Muziek maakt slim…

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat muziek een belangrijke invloed heeft op zowel de intelligentie van kinderen als op de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden.
www.muziekmaaktslim.nl

jeugd 2016Maar muziek maken is ook gewoon heel erg leuk!

Je kan in je eentje spelen (solo), met z’n tweeën (een duo) of met z’n drieën (een trio).
Bij de Maassluise Harmonie spelen er soms wel 40 mensen in een groep, dat noemen we een orkest. In het orkest spelen mensen op verschillende instrumenten, zoals:

• Houten blaasinstrumenten (klarinet, saxofoon, dwarsfluit, fagot, hobo)
  • Koperen blaasinstrumenten (trompet, trombone, bariton, hoorn, bas)
  • Slagwerkinstrumenten (drumstel, grote trom, bekkens, pauken, klokkenspel)
  • We hebben zelfs 1 snaarinstrument: de strijkbas

Heb je zin om muziek te maken of ben je op zoek naar professionele muzieklessen in Maassluis? Dan kun je terecht bij de Maassluise Harmonie!

Regelmatig organiseren wij de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor kinderen. Wil je kennis maken met muziek en allerlei instrumenten om te kijken of muziek maken iets voor jou is? Dan mag je deze cursus niet missen!

Wat houdt de AMV-cursus in?

• 5 algemene lessen waarin je kennis maakt met verschillende instrumenten, zoals trompet, dwarsfluit, hoorn, slagwerk, klarinet enzovoort
  • 3 snuffellessen op een door jou zelf gekozen instrument
  • aansluitend nog 3 snuffellessen op een ander instrument (zelf gekozen)
  • Tot slot geef je samen met ons leerlingenorkest een echt concert voor je familie en vrienden
  • De lessen worden gegeven door professionele muziekdocenten
  • waar? In muziekgebouw De Notenbalk (P.J.Troelstraweg 13, Maassluis)
  • kosten? €50,- voor alle lessen. Betalen in termijnen is mogelijk

Meer informatie of vragen?

Neemt u dan via deze website contact op met het bestuur van onze vereniging.

Voor ouders

U bent altijd van harte welkom om de lessen van uw kind bij te wonen.
Heeft u daarnaast zelf zin om (weer) een instrument te gaan spelen? Neemt u dan ook contact met ons op om te informeren naar lessen voor volwassenen.