Kasteel De bercktVan vrijdag 14 tot en met maandag 17 september zijn de leden van de Maassluise Harmonie en big band The Harmonymasters op concertreis geweest naar Limburg. En dit alles in het kader van het 90-jarig bestaan van de vereniging.

Zowel orkest als big band hebben 3 optredens verzorgd:

• zaterdag een optreden in het “witte stadje” Thorn, dat onder blaasmuziekkenners vooral bekend staat om de twee zeer goede en grote harmonieverenigingen die als water en vuur naast elkaar bestaan in dit kleine stadje vol witte huisjes ( de “Geiten” en de “Bokken”). Daarnaast is het stadje bekend door het bezoek van Koningin Beatrix op Koninginnedag 2011. Ter gelegenheid van deze dag is er een moderne grote muziektent gebouwd, waar de Maassluise Harmonie deze zaterdag heeft opgetreden.
  • zondag was een hele nieuwe ervaring voor onze orkestleden: we waren te gast tijdens de schutterijfeesten van de schuttersvereniging St. Antonius en St. Paulus te Baarlo. Deze typisch Limburgse verenigingen kennen wij ‘in het westen’ niet, maar na een interessante rondleiding wisten wij alles van schutters en schutterij en volgden ook weer een concertje van het A-orkest olv Sebastiaan Hettema en van Bigband the Harmonymasters olv Carel van der Wissel. En dit alles bij een aangename temperatuur in de volle zon!
  • maandag stond in het teken van de Floriade. Na een bezoek aan deze tentoonsteling volgde aan het einde van de dag het Farewell concert in de muziektent op het grote plein bij de uitgang (weer met zon en veel publiek)

Naast deze muzikale activiteiten was er natuurlijk voldoende ruimte voor ontspanning. Zo hebben we o.a. een bezoek gebracht aan ’s werelds grootste paukenfabriek en leverancier van blaasinstrumenten “Adams Muziekcentrale”, waar we een kijkje achter de (soms zeer geheime) schermen mochten nemen. En natuurlijk ontbrak ook de Limburgse vlaai niet! Kortom…we kunnen terugkijken op een leuke, gezellige en vooral geslaagde Jubileumreis!

Kijk voor foto’s van de optredens op onze Facebook-pagina!