Ter ere van het 90-jarig jubileum gaf de Maassluise Harmonie afgelopen zaterdag 27 oktober een feestelijk concert in Theater Koningshof. En deze avond kende ook een primeur! Het was tegelijkertijd het eerste avondvullende concert onder leiding van de nieuwe dirigent Sebastiaan Hettema.

Voor de pauze ontroerde het orkest met onder andere muziek uit de film “Seven years in Tibet” en het prachtige “Virtuoso”, waarin klarinettist Sybren Bijleveld soleerde. En ook het B-orkest ontbrak deze avond natuurlijk niet! Onder leiding van dirigent Jaap Cats speelde zij muziek uit de film “Mulan” en klonken er vrolijke geluiden uit “Jungle Book”.

Het programma na de pauze was iets luchtiger: na een spetterende opening met het Spaanse stuk “Alcazar”, ging het orkest verder met stukken van onder andere Sammy Davis jr., Lionel Richie en Stevie Wonder. En solist Sybren Bijleveld pakte letterlijk “in” met het grappige stuk “Immer kleiner”.

Mh na pauzeEn zoals dat hoort bij een jubileum werd de avond afgesloten met champagne! De leden van de Maassluise Harmonie werden op het podium verrast met een glas champagne om te toasten op de samenwerking met hun nieuwe dirigent en op het 90- jarig bestaan van hun vereniging. En als toegift vlogen de champagnekurken letterlijk door de zaal tijdens het stuk “A few dots of Polka”.

De Maassluise Harmonie heeft genoten van deze feestelijke avond en bedankt het publiek voor haar aanwezigheid en enthousiasme!