Met de traditionele Oudjaarsborrel is in De Notenbalk het jubileumjaar van 90 jaar Maassluise Harmonie afgesloten. Voorzitter Jaap Cats blikte terug op het achter ons liggende jaar, met alle bijzonderheden die zich aandienden.
Zo was er de dirigentenwisseling, met het afscheidsconcert in april, waar we na 10 jaar afscheid namen van Martijn Krijnen. En na een korte periode van proefdirekties, werd Sebastiaan Hettema gekozen als onze nieuwe dirigent. In september kon Maassluis met hem kennis maken tijdens de Dag van de Cultuur, rond de Koningshof. Met hem ging het A-orkest en de bigband daarna ook op Jubileumreis naar Baarlo, met optredens in Thorn, Baarlo en Venlo. Dit laatste optreden was tijdens de Floriade.

Niet alleen jubileerde de vereniging zelf, maar tijdens de Oudjaarsborrel worden ook traditioneel jubilerende muzikanten in het zonnetje gezet. Dit keer waren dat 3 personen, waarvan er helaas maar één aanwezig was. Saskia Lemmers (hoorniste in het A-orkest) en Ton Molenaar (bas-trombonist en zanger van bigband The Harmonymasters) waren beiden 12 1/2 jaar lid. Zij ontvangen later alsnog de bijbehorende speld.
Wel aanwezig was Marco Vreugdenhil, de bassist van het A-orkest, welke 25 jaar lid is. Hij ontving hier voor een zilveren speld, en voor zijn vrouw Margriet waren er bloemen.

unieke bezoekers per 1-1-13Het jaar 2013 startte ook leuk. In 2012 deed ook de social media bij de Maassluise Harmonie haar intrede, én op 1 oktober werd een nieuwe website gelanceerd. En na slechts 3 maanden werd op nieuwjaarsdag al de 500ste unieke bezoeker ontvangen op de website.
Zo blijkt maar weer; ook al is de verenging nu al méér dan 90 jaar oud, jong van hart gaat de vereniging volop mee met haar tijd. Ook in 2013!