Zoals elk jaar staan 4 en 5 Mei in het teken van ‘Herdenken en Vieren’.
En om het jaar verleend het A-orkest haar medewerking aan de Dodenherdenking op 4 Mei, bij het herdenkingsmonument aan het Prinses Julianaplantsoen.
MsslH4mei2013

Dit jaar was het dan ook weer de beurt aan de Maassluise Harmonie. Vooraf gegaan door Het Wapen van Maassluis marcheerde het orkest vanaf het NS-station naar het monument. Daar speelde het orkest naast het Wilhelmus diverse koralen tijdens het wachten op de twee minuten stilte en tijdens het leggen van de vele kransen door vertegenwoordigers van gemeente, verenigingen van oud-militairen, scholen, maatschappelijke instanties en diverse herdenkingscomités.

Het spelen van ‘het Taptoe-signaal’ (dit jaar door Richard Prins), de 2 minuten stilte en het Wilhelmus, is altijd weer zeer indrukwekkend voor alle aanwezigen.

Deel dit via;