15 augustus is de eerste repetitie van het nieuwe muziekseizoen gehouden. Dus de vakantie is weer voorbij. Alhoewel nog niet alle leden zich dáár aan hielden, want de scholen zijn in onze regio nog niet begonnen, dus wordt er nog volop van het mooie weer in binnen- en buitenland genoten.

optreden DvdC Koningshof 8-9-12Maar ondanks een wat incomplete bezetting werd er al weer lekker gemusiceerd. En dat moet ook wel, want over enkele weken is al weer het eerste optreden. In het weekend van 13 en 14 september wordt dan traditiegetrouw het Weekend van de Cultuur gehouden in en om de Koningshof in Maassluis. Op zaterdag krijgen verenigingen en instellingen dan de kans zich te presenteren op de verenigingenmarkt. Uitvoerende verenigingen, zoals koren en orkesten, kunnen zich dan ook laten horen vanaf diverse podia, binnen óf buiten.

Ook de Maassluise Harmonie maakt van de gelegenheid gebruik zich te laten zien en horen. Was het vorig jaar in ons jubileumjaar nog een speciaal optreden door het feit dat we onze nieuwe dirigent Sebastiaan Hettema aan het aanwezige publiek konden presenteren, dit jaar grijpen we terug op het succesvolle optreden dat we vóór de vakantie hadden in Antwerpen, én laten we alvast wat horen van ons nieuwe programma voor het najaarsconcert op 26 oktober in de Koningshof.

Dus wilt u (hernieuwd) kennismaken met ons orkest, óf benieuwd wat de Maassluise Harmonie te bieden heeft, kom dan langs bij de stand op de verenigingenmarkt, en luisteren bij ons optreden om 14:30 uur. De precieze tijden van alle optredens verschijnen t.z.t. in de krant en op de website van de Culturele Raad Maassluis.

Voor verder optredens verwijzen we u naar de agenda.