Zaterdag 14 september gaf het A-orkest van de Maassluise Harmonie een voorproefje van haar aankomende muzikale seizoen.

Tijdens de Dag van de Cultuur voerde het orkest onder leiding van dirigent Sebastiaan Hettema een aantal stukken uit, waaronder de Highland Rhapsody van Jan van der Roost. Dit werk zal ook tijdens het komende najaarsconcert uitgevoerd worden, dat  in het teken zal staan van het thema  “Muziek van de Britse Eilanden”.

Om het programma op deze Dag van de Cultuur luchtig te houden speelden de muzikanten ook het spetterende Malaguena, ‘Prince Igor’ van Borodin,  in een bewerking van Sammy Nestico en de chanson die bij iedereen blijft hangen: ‘Une belle histoire’ van Michel Fugain.

En “een mooi verhaal” was het zeker die zaterdag: gelukkig droog binnen, doorlopend genoeg publiek, en veelzijdige goede optredens door vele verenigingen uit Maassluis en zelfs daarbuiten.

Bent u benieuwd naar de Maassluise Harmonie?

Kom dan op zaterdag 26 oktober naar het Najaarsconcert ‘De Britse Eilanden’ in Theater Koningshof. Dan kun je een avondje luisteren naar een modern blaasorkest en ook tussendoor nog genieten van de leerlingen van dansschool ‘Celtic Swing’!

Daarnaast kunt u ons ook nog beluisteren tijdens ons jaarlijkse Kerstconcert in de Immanuelkerk op zaterdag 21 december!