bigband_Lichtjesfeest Maasland 2013 (1)Een zestal optredens heeft de vereniging in de kerstperiode van 2013 een drukke agenda bezorgd. Zowel de harmonie als bigband The Harmonymasters hadden meerdere optredens. Ook was er een optreden door de tijdelijke Kerstmannenband.

Bigband The Harmonymasters opende de reeks optredens met een halfuur swingende kerstmuziek tijdens het Lichtjesfeest op 13 december in Maasland. Dit was een opmaat naar het goed bezochte Kerstbal op de 14de in ’t Trefpunt, eveneens in Maasland.

kerstmannenband (4) (Large)Op 15 december was het de beurt aan de Kerstmannenband. Een gelegenheidsformatie die hun vrije zondagmiddag wel wilden opofferen om de Kerstmarkt in het Stadshart van Maassluis op te luisteren met een vrolijk deuntje kerstmuziek.

Op zaterdag 21 december was het ’s middags wederom de beurt aan The Harmonymasters om een programma van swingende Kerstmuziek ten gehore te brengen. Ditmaal in Naaldwijk in winkelcentrum De Tuinen. Hier werd het winkelend publiek 2 uur vermaakt, hetgeen zeer gewaardeerd werd, gezien de vele mensen die enige tijd bleven luisteren.
’s Avonds was het alweer de zesde uitvoering van het bijna traditionele Kerst Meezing Concert in de Immanuelkerk. Hiervoor had de harmonie samen met kinderkoor Wonderwijs een gevarieerd programma ingestudeerd. Ook was er veel gelegenheid tot meezingen voor het publiek. Alles werd vlot aan elkaar gepraat door Ton Molenaar, die ook nog solo zong in ‘Have your self a very merry Christmas’. Na het korte concert was er in de hal een gezellig samenzijn, waar de The Harmonymasters wederom swingende kerstmuziek liet horen.

1K1A1221 (Small)Het laatste optreden was voor de harmonie. Zij verzorgde een groot deel van de samenzangbegeleiding tijdens de kerstnachtdienst in de Groote Kerk van Maassluis. Als laatste werd Ere zij God gespeeld, samen met Jaap Kroonenburg op orgel. Een mooiere start van de kerstdagen konden we ons niet voorstellen.

Het jaar eindigde met de traditionelMH jubilarissen 2013 (1)e oudejaarsborrel, met een terugblik op het afgelopen jaar door voorzitter Jaap Cats én aansluitend huldiging van enkele jubilarissen die in 2013 jubileerden.. De eerste jubilaris was Inge Boot, trompettiste in de harmonie, 12 1/2 jaar lid. Jan Smit, een niet spelend lid va enorme organisatorische waarde binnen de vereniging was dit jaar maar liefst 40 jaar lid. Helaas was één jubilaris niet aanwezig, Marianne Hanswijk, lid van de bigband The Harmonymasters, maar ooit als klarinettiste begonnen in de harmonie, was 25 jaar lid. Zij is op de eerste repetitie van The Harmonymasters op 3 januari gehuldigd.