Celtic Swing 8-3-14Zaterdag 8 maart gaf de Maassluise Harmonie eindelijk het concert in het thema van muziek welke afkomstig is van de Britse Eilanden.
Onder leiding van dirigent Sebastiaan Hettema en gepresenteerd door Christine Smithuis wisselde Ierse Folk, Schotse filmmuziek, Adèle en the Thunderbirds elkaar in een rap tempo af. Het A-orkest opende met een gedeelte uit Pomp & Circumstance van de Brit Edward Elgar en speelde het mooie werk ‘Irish tune from County Derry’, ook wel bekend als ‘Danny Boy’.

Na de Highland Rhapsody was het de beurt aan ‘Cry of the Celts’, waarin de kindershowgroep van de Ierse dansschool Celtic Swing uit Vlaardingen optrad. Deze school danst in de door Michael Flatley bekend geworden stijl, die enkele jaren geleden doorbrak met zijn Lord of the Dance shows.
En voor de pauze trad ook het BOMH, het B-orkest, van de vereniging op onder leiding van hun nieuwe dirigent Sybren Bijleveld, nog op met Britse muziek.

A-orkest 8-3-14Na de pauze volgend nog de Dublin Dances, Liverpool Sound Collection, Silence and I van Alan Parsons project en de ontroerende filmmuziek uit Braveheart.
Na een daverend applaus van het in grote getale gekomen publiek volgde de toegift in de vorm van Adele’s beroemde titelsong van de laatste James Bond, hoe Brits wil je het hebben, Skyfall.
Bigband the Harmonymasters sloot de avond met een gezellig optreden in de foyer.
De Maassluise Harmonie mag terugkijken op een mooie concertavond, en gaat zich nu voorbereiden op de volgende optredens van dit jaar.