Dit jaar was het weer de beurt aan de Maassluise Harmonie om de muziek te verzorgen tijdens de Aubade op de Markt in Maassluis. Twee zaken waren daarbij bijzonder te noemen. Ten eerste dat het de eerste Koningsdag was ter ere van Koning Willem-Alexander. Daarnaast het feit dat voorzitter Jaap Cats de dag voor Koningsdag een Koninklijke onderscheiding mocht ontvangen.

aubade Maassluis 2014Een andere vermeldenswaardig feit was dat het de eerste keer voor dirigent Sebastiaan Hettema was dat hij de aubade leidde. En met een welluidend “Goedemorgen Maassluis….” was het ijs snel gebroken en nam hij de in grote aantallen aanwezige inwoners van Maassluis op de zonovergoten Markt mee door de vele traditionele Oranje liederen, zoals Mijn Nederland, In naam van Oranje, en de Appeltjes van Oranje. Na de toespraak van burgemeester Koos Karssen werd er afgesloten met het Wilhelmus.

Voorafgaand aan de aubade speelde het orkest nog Une Belle Histoire van Michel Fugain en de mars Holland Jubelt. En na beëindiging van de aubade werd het publiek nog vermaakt met de potpourri van Engelse hits, The Liverpool sound collection.

foto: Hans de Bruijn

Deel dit via;