Tijdens de op 21 juni gehouden Midden-Delfland Dag was de Maassluise Harmonie indirect op meerdere podia actief. Niet als orkest, maar omdat zowel The Harmonymasters een optreden verzorgden, en nog eens 4 orkestleden die ook spelen in het Maasstad Ensemble.

BB_THM_MDDag_21-6-14Bigband The Harmonymasters was dit jaar te gast bij de openingsfestiviteiten van de Midden-Delfland Dag bij het Lentiz-college in Maasland. Daar was vóór de officiële opening een ontbijt in een landelijke ambiance, in de zin van grasveld met strobalen als zitelementen. Mw. Marja Bijsterveld, oud-burgemeester van Schipluiden, hield als voorzitter van de Midden-Delfland vereniging haar openingsspeech, waarna ze samen met burgemeester Verkerk van Delft een ‘poort naar Midden-Delfland’ opende. Verder waren ook burgemeester Van der Tak van Westland en burgemeester Karssen van Maasluis aanwezig. Dit gaf de bigband de kans zich als ‘ambassadeur’ van buurgemeente Maassluis op te werpen. Tot groot vermaak van de vele aanwezigen. Na de openingshandelingen konden The Harmonymasters zich vol overgave toeleggen op een swingend programma, onder een bewolkt zonnetje. Het traditionele optreden tijdens Midden-Delfland Dag was tevens de afsluiting van een druk seizoen van de bigband.

MaasstadEnsemble_MDDag_21-6-14Later op de dag waren 4 leden van het orkest te beluisteren in de kerk Op Hodenpijl in Schipluiden. Hoboïst Erik, klarinettiste Sabine, fagottiste Karin en hoorniste Saskia spelen naast ons harmonieorkest ook in het Maasstad Ensemble. Samen met 4 leden van Sint Radboud uit Schiedam vormen zij een octet onder van onze oud-dirigent Martijn Krijnen.  Het programma bestond uit klassiek werk (Mozart, Brahms, Beethoven, Rossini), en lichtere muziek zoals de Entertainer van Scott Joplin en You raise me Up, origineel van het duo Secret Garden maar vertolkt door menig artiest en populair uit de Disney film The Lion King. Ook zij mochten terug kijken op een goed optreden in een akoestisch goed klinkende kerk.