13 september speelde het A-orkest van de Maassluise Harmonie onder leiding van dirigent Sebastiaan Hettema op het grote buitenpodium achter de Koningshof tijdens de Maassluise Dag van de Cultuur. Met een stralend zonnetje over het terrein van de verenigingenmarkt, genoot het publiek van een drietal stukken: als eerste stuk “Danzon nr. 2”. De ‘Danzon’ is een dansstijl die zijn oorsprong in Cuba heeft, maar daarnaast een zeer belangrijk onderdeel van de folklore van de Mexicaanse staat Veracruz is. Componist Márquez kreeg zijn inspiratie tijdens het bezoek aan een balzaal in Veracruz en componeerde dit bekende werk.

DagvdCultuur13-9-14_4Johan Perik arrangeerde het tweede werk “Speak Softly Love ” gebaseerd op het centrale thema uit de beroemde filmserie ‘The Godfather’. Als solist  trad alt-saxofonist Wouter van Dalen naar voren.

Als laatste werk speelde het orkest “Paris Montmartre”, een prachtige medley van beroemde Franse chansons in een arrangement voor harmonieorkest van de hand van Toshio Mashima.

Voor nog meer foto’s van dit optreden kunt u terecht op onze Facebookpagina.

Deel dit via;