Al in het begin van 2014 ontstond het idee binnen de bigband om vóór de kerstperiode een Kerst-cd op te nemen. Het idee ingegeven door de leuke reacties tijdens de optredens rond Kerst 2013. Dit hield wel in dat er extra veel tijd besteed zou moeten worden aan het repeteren van de op te nemen kerstnummers.

Al direct na na het zomerreces wstudio De Notenbalkerd dan ook gestart met het repeteren van de eerste kerstnummers. Ook werd er een keuze gemaakt van wélke nummers in aanmerking moesten komen om een leuke mix te krijgen. Zo gezegd zo gedaan. De keuze was op 10 nummers en opname datums werden in overleg vastgelegd.

En zo werden in november op 2 repetitiezaterdagen 2 maal 5 kerstnummers opgenomen in een tot provisorische studio omgebouwde Notenbalk. Om in de juiste kerstsfeer te komen werd dit jaar dan al vroeg de kerstboom opgetuigd en de lampjes ontstoken.

MeKerstCD2014t Ton Molenaar als geluidstechnicus werden alle nummers meerdere keren opgenomen, waarna het remixen thuis gedaan kon worden. Enkele weken kon de master-cd aan Alphons Alsemgeest gegeven worden om cd-kopieën te maken, die voorzien werden van een mooie print en inlay voor het cd-doosje.

En enkele dagen na de eerste kerstoptredens was het dan zover dat de eerste cd officieel aan muzikaal leider en arrangeur Carel vanaanbieden 1ste kerst CD der Wissel overhandigd kon worden.
Daarmee werd een leuk traject afgesloten met een heuse eerste Kerst-cd van bigband The Harmonymasters. De eerste oplage van 50 Cd’s vond gretig aftrek bij de leden van de big band zelf en geïnteresseerde leden van het orkest.
Volgend jaar zal de cd ook in de verkoop gaan tijdens optredens van The Harmonymasters, en als ondersteunend promotiemateriaal ingezet worden bij het regelen van optredens.

Hiermee sloot de bigband 2014 af en zal zich in 2015 weer op diverse evenementen presenteren.