Tijdens de op zaterdag na kerst MsslH oudejaarsborrel2014(102)gehouden oudjaarsborrel beleefde de vereniging een unicum. Maar liefst drie leden moesten geëerd worden wegens een jubileum. En niet zomaar een paar jaar. Nee, maar liefst jubilea van 40, 60, en 80 jaar lidmaatschap.

Met diverse familieleden van twee van de jubilerende leden als gasten, was het een gezellige bijeenkomst in De Notenbalk. Voorzitter Jaap Cats had een gedegen speech voorbereid. Hij blikte terug op de mooie en mindere momenten van het afgelopen jaar, en vooruit op het komende jaar, met alle plannen voor het werven van nieuwe leden en opstarten van leertrajecten voor nieuwe leerlingen.

Maar de meeste tijd was ingelast voor de jubilerende leden. De eerste die de revue moest passeren was Henk Rost, maar helaas niet aanwezig op de oudjaarsborrel. Daarom zal hij gehuldigd worden op de eerste repetitie in 2015. Met 40 jaarlidmaatschap is Henk toch zeker een ‘oude rot in het vak’ te noemen, maar nog een groentje vergeleken met de andere jubilarissen.

MsslH oudejaarsborrel2014(109)Netty van der Kraan, al 60 jaar lid. Een klarinettiste die er eigenlijk altijd is, elke dag thuis studeert, en ook niet te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken als dat nodig is. Bij het opzetten van alle lessenaars voor concerten, om maar ’n voorbeeld te noemen.
Omdat alle speldjes al in haar bezit zijn, werd een certificaat uitgereikt, vergezeld van een prachtige plantenbak.
Maar de topper van de dag was ‘Ome Leen’ Valstar. Maar liefst 80 jaar lid. Waarschijnlijk niet alleen een unicum binnen de vereniging, maar waarschijnlijk zelfs wel in Maassluis en de wijde omgeving. Want bij welke vereniging heeft men ooit eerder gehoord over een 80-jarig lidmaatschap.
MsslH oudejaarsborrel2014(110)Leen Valstar, zoals gezegd bij de meeste leden beter bekend als Ome Leen, en voor voornoemd jubilaris Netty van der Kraan zelfs haar échte oom. Al vele jaren is Leen Valstar de ‘handyman’ van de vereniging. Lamp kapot? Leen zorgt voor een nieuwe. Water in de kelder? Leen zorgt voor droge voeten. En noem maar verder op. Ook Leen ontving een certificaat, en de bloemen waren voor zijn vrouw.

Naast het erelidmaatschap dat Leen al 10 jaar geleden ontving, is Leen dus nog steeds zeer actief, en met regelmaat te vinden in het gebouw voor kleine klusjes. Alhoewel hem verboden is om de ladder te klimmen voor nieuwe lampen. Maar daar trekt hij zich weinig van aan. Verder is Leen ook nog actief als muzikant, maar dan bij het Gewestelijk Senioren Orkest, waar hij zijn partijtje nog enthousiast mee blaast. Een uitgebreid artikel over Leen Valstar is te lezen in een speciaal artikel van de Maassluise Courant.
Met een toost op de jubilarissen én het nieuwe jaar beëindigde Jaap Cats het officiële gedeelte, en werd een drankje geschonken.