The Harmonymasters Bigband mrt 2013 (Small)bereiden zich momenteel voor op meerdere optredens die in het voorjaar op stapel staan. Het eerste optreden daarvan was de jaarlijkse Dansavond op zaterdag 11 april. Na meerdere jaren in successie zeker traditioneel te noemen. ’t Trefpunt in Maasland was ‘the place to be!’.Een gezellige avond uit voor zowel bezoekers als de bandleden zelf. De dansers werden voorzien van goed dansbare muziek in alle stijlen van Ballroom en Latin. Van Engelse én Weense wals, via swingende quickstep naar Rhumba en Jive.

Voor The Harmonymasters bood dit weer de mogelijkheid om zich uit te leven in al deze muziekstijlen. Want dit wordt alleen gedaan tijdens de dansavonden. Bij ander (buiten) optredens lenen deze stijlen zich niet zo voor de muziekkeuze. Dan wordt voornamelijk het meer swingender werk in langzame en snelle variaties gespeeld.Alle arrangementen zijn van de hand van Carel v.d. Wissel, de contra-bassist, die met ingang van 2015 het bandleiderschap heeft overgedragen aan trombonist Alphons Alsemgeest.

De Dansavond was een gezellige avond met een vlot doorlopend, afwisselend programma. De bandleden waren goed voorbereid en speelden hun partijen overtuigend, met hier en daar goed klinkende virtuoze solo’s. Dat bleek wel uit de enthousiaste reacties van de toehoorders.
Onder de dansers waren enkele dansparen die de sterren van de hemel dansten, en band en overig publiek meermaals vermaakten met overgave en flair gedanste tango’s, jives en andere spetterend ogende dansen.

3 mei bevrijdingsconcert (Large)Na de Dansavond staan nog meer optredens op de agenda. Allereerst het verzorgen van de ‘nazit’ van het concert door de vereniging op 18 april in de Koningshof.
Op zondagmiddag 3 mei wordt muziek verzorgt tijdens een feestelijke bijeenkomst, in het kader van 70 jaar bevrijding voor senioren, in InBlik,
En  ook een optreden tijdens de Midden-Delflanddag op 20 juni staat in de agenda. Waar we spelen en hoe laat staat nog niet helemaal vast, maar dat zal bijtijds gecommuniceerd worden.

Bent u geïnteresseerd in een optreden door The Harmonymasters? Neem dan contact op.