Tot vorig jaar kende Maassluis ‘Het weekend van de Cultuur’. Dat is dit jaar gewijzigd in positieve zin. Het is namelijk uitgebreid tot ‘Week van de Cultuur’, waarin de amateurkunst en -muziekbeoefening in al haar facetten gepresenteerd wordt op diverse locaties in Maasluis. Ook de periode waarin dit evenement plaatsvindt is gewijzigd. Niet meer in september, maar de eerste week van juni.

Het volledige programma is te vinden op de speciale website van de Culturele Raad Maassluis (CRM) welke de organisatie in handen heeft.

Zowel big band The Harmonymasters als het A-orkest werken aan de ‘Week van de Cultuur’ mee. The Harmonymasters zijn onderdeel van de openingsdag op zaterdag 30 mei. Dan verzorgt de big band een optreden van een uur tijdens de streekmarkt op het Bloemhof in Maassluis-centrum. Vanaf 15:00 uur kunt u genieten van een swingend programma.

Het A-orkest verzorgt een concert samen met collega verenigingen Kunst Na Arbeid en De Furietoeters. Dit concert vindt plaats in de Immanuelkerk op donderdag juni. Aanvang  20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur.

A dios nonino 18-4-2015Het programma is opgedeeld in optredens door de verenigingen apart, en een gezamenlijk deel. De Maassluise Harmonie speelt naast enkele muziekstukken van het in april gehouden concert, ook enkele werken die nieuw op de lessenaar staan. Zo kunt u luisteren naar filmmuziek van Independence day, Mac Arthur Park, Romeo & Juliet, en het succesnummer van het voorjaarsconcert Adios Nonino, met wederom op bandoneon, Jankoen de Haan.

Gezamenlijk worden Elvis Presley in concert en El Cumbanchero uitgevoerd. We hopen velen van u te mogen verwelkomen.