Sjaan van der Kraan overleden

Afgelopen zaterdagavond 10 augustus is tot ons verdriet ons trouwe ere lid Sjaan van der Kraan overleden.

Sjaan is 62 jaar als klarinettiste lid geweest van onze muziekvereniging de Maassluise Harmonie, en is zeker 30 jaar bestuurslid geweest.
Naast de wekelijkse repetities, die zij zelden over sloeg, stak zij ontzettend veel tijd in de vereniging. Zeker in de jaren tussen 1965 en 1995 was zij een grote drijvende kracht. Leerlingenbeleid, acties om de clubkas aan te vullen met als grootste doel de aanschaf van een eigen verenigingsgebouw: Sjaan regelde het. Vergunningen, aanvragen, alle communicatie: Sjaan regelde het.
Het werkwoord netwerken was toen misschien nog niet in gebruik, maar zij was er specialist in.
Dankzij die jarenlange oud papier acties en rommelmarkten kwam dat eigen gebouw, onze Notenbalk, er. Een unieke en dappere actie van het toenmalig bestuur en de leden die de oude garage volledig verbouwden. Heden ten dage maken we nog altijd dankbaar gebruik van onze eigen repetitie ruimte, en is de Maassluise Harmonie waarschijnlijk de enige vereniging in Maassluis met een clubgebouw wat 100% in eigendom is. Door en voor de leden gerealiseerd.
Later werd zij ook lid bij het Gewestelijk Senioren Orkest, en ook daar stak zij weer al haar tijd in.
Naast dat zij na haar afscheid van haar bestuurscarrière binnen onze vereniging tot ere lid werd benoemd, heeft zij een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor haar grote inzet in het verenigingsleven.

Ondanks dat Sjaan de laatste jaren steeds meer met haar gezondheid tobde, bleef zij trouw lid. Het muziekmaken kostte haar steeds meer energie, maar tot op het laatst bleef zij scherp als het om beleid ging.
Met pijn in haar hart borg zij afgelopen jaar haar instrument voor het laatst op in de koffer en afgelopen zaterdag 10 augustus is zij tot ons verdriet overleden, maar verlost van haar pijn.

Wij zijn Sjaan ontzettend dankbaar wat zij betekend heeft voor onze vereniging de Maassluise Harmonie. Zij zal nooit vergeten worden.

Wij wensen haar familie, vrienden en ieder die haar lief was alle sterkte om dit verlies te dragen.

Deel dit via;