1ste plaats middenklasse WFM-festival

,

Zaterdag 11 okWFMfestival11-10-14tober vond in de Leuningjes in Poeldijk het WFM-festival plaats. Dit jaar maakte De Maassluise Harmonie ook deel uit van het goed gevulde programma. Als tweede deelnemer uitkomend in de middenklasse moest het orkest na een goed optreden de hele middag nog wachten om de beoordeling van de jury te horen.

In competitie met nog 6 andere orkesten in de middenklasse had de muziekcommissie met de dirigent gekozen voor een traditioneel, maar zeker niet makkelijk programma. Zo werden de volgende muziekwerken ten overstaan van jury en een waarderend publiek ten gehore gebracht.

  • Ammerland – Jacob de Haan (inspeelwerk)
  • Sierra Nevada – Philip Sparke
  • Monastery tales – Thomas Doss

Na hWFMfestival11-10-14_bekeret laatste optreden in de middenklasse, door Rotterdam aan Zee, werden de punten van de jury bekend gemaakt.;

  1. Maassluise Harmonie 9,17 pnt
  2. Westlands Saxofoonorkest 8,67 pnt
  3. TAVENU Loosduinen 8,50 pnt
  4. Maaslandse Harmonie 8,47 pnt
  5. Westlandse Harmonie 8,28 pnt
  6. Rotterdam aan Zee HvH 8,00 pnt
  7. Fusica Naaldwijk 7,58 pnt

Het harmonieorkest van onze vereniging had zich niet alleen goed staande gehouden tussen de gerenommeerde orkesten in de regio die de laatste jaren met de beker naar huis gingen, maar sloeg met 9,17 punten echt een ruim gat met nummer twee, het Westlands Saxofoonorkest en zeker met de andere harmonieorkesten in de middenklasse.

’s Avonds traden de orkesten in de topklasse aan. En zelfs van deze orkesten kwam alleen de fanfare Pius X uit Poeldijk met 9,33 punten nog boven de score van de Maassluise Harmonie, waarmee Pius X met de wisselbeker van het festival naar huis kon. En dat was niet ver weg, aangezien we te gast waren in Poeldijk. Overigens was Pius X wel de eerste fanfare die de wisselbeker won in de geschiedenis van het festival.

Met een 2e plaats in het over-all klassement van alle 15 deelnemende orkesten, kan dirigent Sebastiaan Hettema met ons orkest terugkijken op een meer dan geslaagde missie.

Kijk voor de volledige uitslag op de site van WFM, en voor nog meer foto’s op onze facebookpagina of het fotoarchief van onze fotoreporter Hans de Bruijn.

Deel dit via;