Oranjefeesten

Koningsdag2014Eind april en begin mei is traditioneel de periode van de nationale feesten. Op 27 april vieren we Koningsdag en 4 en 5 mei staan in het teken van herdenken en vrijheid vieren.
Ook de Maassluise Harmonie heeft in deze periode weer haar muzikale activiteiten. Want het A-orkest verzorgt dit jaar weer de muziek tijdens de aubade op de Markt. Dan zullen weer de traditionele volksliedjes over de mensenmassa schallen om het publiek aan te zetten om uit volle borst mee te zingen met o.a. ‘Het lied van Zuid-Holland’, ‘In een blauw geruite kiel’ en het immer populaire ‘Appeltjes van Oranje’. Uiteraard ontbreekt het ‘Lied van Maassluis’ niet en sluiten we, na de toespraak van onze nieuwe burgemeester Edo Haan, af met het Wilhelmus.

Harmonymasters InBlik 3-5-15Op zondagmiddag 1 mei speelt big band The Harmonymasters bij InBlik. Dit onder de noemer Bevrijdingsconcert. Een programma van het bekende genre van muziek uit de jaren 20 tot 50 zal ten gehore worden gebracht. Uiteraard zitten daar nummers tussen die bekend zijn uit de oorlogsjaren, zoals ‘Bei mir bist du schön’, ‘Moonlight serenade’ en ‘A string of pearls’. Kijk voor meer informatie hierover op de Facebookpagina van The Harmonymasters.

Deel dit via;