Voorbereiding op het Maestro Maassluis-concert

Nu het Filmfestival Maassluis achter de rug is gaan we ons in september en oktober volledig voorbereiden op ons volgende optreden. Het Maestro-concert. Waren de concertjes in het kader van het Filmfestival al zeer enthousiast ontvangen door orkesten, organisatie en bezoekers, het Maestro-concert houdt binnen de vereniging en bij betrokkenen de gemoederen al enkele maanden bezig en moet het hoogtepunt van 2016 worden.

middagconcert Filmfestival 20-8-16

Saskia Vuijk soleert in Schindler’s List. (foto; Karel Zwaard)

De concertjes tijdens het Filmfestival Maassluis bij de openingsavond op donderdag 18 augustus en op de zaterdagmiddag 20 augustus waren niet alleen bijzonder omdat de programmering alleen maar filmmuziek bevatte, maar vooral omdat dit een zeer geslaagd samenwerkingsverband met zustervereniging Kunst Na Arbeid was. Het samengestelde orkest werd afwisselend gedirigeerd door onze eigen dirigent Sebastiaan Hettema en Roel van Raaij van KNA. Speciale vermelding verdient Saskia Vuijk voor haar schitterende vertolking van Schindler’s List op viool (zie foto).

En nu gaat het A-orkest zich volledig voorbereiden op het Maestro-concert van 5 november in de Koningshof. Maar niet alleen het orkest, ook de kandidaten die het aandurven om zich als  tijdelijk amateur-dirigent op de bok van het orkest te begeven, ten overstaan van orkest, jury en publiek.

Vanaf 10 september zullen de kandidaten met diverse les- en dirigeermomenten voorbereid worden op het slotconcert.

Lees alle informatie over dit project op de speciale pagina Maestro op deze site. Verder zal er actuele informatie op onze Facebookpagina en Twitter gemeld worden. Op later moment zal er ook diverse keren aandacht aan Maestro Maasluis besteed worden in Maassluise Courant De Schakel.

Vanaf begin oktober zullen de kaarten openbaar in de voorverkoop gaan. Maar zet alvast de zaterdagavond van 5 november vast in de agenda!

Deel dit via;